Jídelníček

12. 6. – 16. 6. 2017


PŘESNÍDÁVKA

OBĚD

SVAČINKA

Pondělí


Úterý

Středa

Čtvrtek

Pátek



 

Hlavní kuchařka: Pavlína Brňáková

Vedoucí kuchyně: Julie Pacvoňová

Změna jídelníčku vyhrazena


 

19. 6. – 23. 6. 2017

 

PŘESNÍDÁVKA

OBĚD

SVAČINKA

Pondělí


Úterý




Středa


Čtvrtek

Pátek

Hlavní kuchařka: Pavlína Brňáková

Vedoucí kuchyně: Julie Pacvoňová

Změna jídelníčku vyhrazena

 

K zahušťování jídel používáme cizrnovou mouku, hladkou mouku, sojovou mouku, pohankovou a rýžovou mouku, zeleninu.

Pitný režim pro děti zajišten po celý den – čaj, šťáva, čistá voda aj.

 

Seznam potravinových alergenů , které podléhají legislativnímu označování dle směrnice 1169/11 EU

1) Obiloviny obsahující lepek – nejedná se o celiakii, výrobky z nich

  • 1a) pšenice a výrobky z nich
  • 1b) žito a výrobky z nich
  • 1c) ječmen a výrobky z nich
  • 1d) oves a výrobky z nich
  • 1e) špalda a výrobky z nich
  • 1f) obiloviny obsahující lepek – kamut a výrobky z nich
  • 1g) hybridní odrůdy obilovin a výrobky z nich

2) Korýši a výrobky z nich – patří mezi potraviny ohrožující život

3) Vejce a výrobky z nich – patří mezi potraviny ohrožující život

4) Ryby a výrobky z nich

5) Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich – patří mezi potraviny ohrožující život

6) Sójové boby (sója) a výrobky z nich

7) Mléko a výrobky z něj – patří mezi potraviny ohrožující život

8) Skořápkové plody a výrobky z nich – jedná se o všechny druhy ořechů

  • 8a) mandle a výrobky z nich
  • 8b) lískové ořechy a výrobky z nich
  • 8c) vlašské ořechy a výrobky z nich
  • 8d) kešu ořechy a výrobky z nich
  • 8e) pekanové ořechy a výrobky z nich
  • 8f) para ořechy a výrobky z nich
  • 8g) pistácie a výrobky z nich
  • 8h) makadamie a výrobky z nich

9) Celer a výrobky z něj

10) Hořčice a výrobky z ní

11) Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich

12) Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2

13) Vlčí bob (LUPINA) a výrobky z něj

14) Měkkýši a výrobky z nich